Bramborovo-chlebové knedlíky s hovězím na víně
První díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. V hlavní roli je legendární Zábrdovický chléb, ze kterého připravíme chutnou večeři nebo slavnostní oběd.
K našim knedlíkům doporučujeme podávat hovězí líčka na červeném víně podle tohoto receptu:
4 lžíce olivového oleje
3 – 4 hovězí líčka (celkem 1 – 1,2kg)
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 menšího celeru, 4 mrkve a 2 petržele, nakrájené na kostičky
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 bobkový list, po 5 kuličkách černého pepře a nového koření
2 lžíce rajského protlaku
1 litr kvalitního červeného vína
700 ml hovězího vývaru
1 lžíce krupicového cukru
Na ozdobu
1 snítka čerstvého tymiánu
lístky salátu
Hovězí líčka očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozehřátém oleji dohněda, poté líčka vyjmeme na talíř. Do hrnce nasypeme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme dozlatova. Pak přidáme cibuli, česnek a opečeme dočervena. Dochutíme divokým kořením, tymiánem, rozmarýnem, rajským protlakem a mícháme ještě minutu. Zalijeme vínem, přivedeme k varu a vyvaříme asi o třetinu.
Do hrnce vrátíme opečená líčka a zalijeme vývarem. Přiklopíme, troubu předehřejeme na 140°C a poté pečeme asi 2 hodiny doměkka. Hotová líčka vyjmeme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Podle chuti dosolíme a opepříme, případně lehce osladíme, aby omáčka získala ještě lepší chuť.
Podáváme se Zábrdovickými bramborovo-chlebovými knedlíky. Nakonec ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a lístky salátu.
Dobrou chuť přeje
Penam
Další videa
-
-
Mekongský bobtail: pes v kočičím těle
12 496 zhlédnutí -
Naučte se dokonale přirozeně nalíčit
41 839 zhlédnutí -
Dovolená fklidu
12 072 zhlédnutí -
Obtěžoval na ulici ženy a děti, policajti ho nešetřili!
60 595 zhlédnutí -
TOP 5 nejmenších psů s největším srdcem
9 233 zhlédnutí -
Jak na domácí malinový dort?
2 599 zhlédnutí -
Luděk Sobota: Kritici Miloše Zemana jsou ignoranti
40 579 zhlédnutí -
Tasil na policisty. Kolik sekund ještě žil?
57 621 zhlédnutí -
Peklo v Olympiku: Matka si stoupla na tělo dcery
26 589 zhlédnutí -
To nechcete. Pád z kyvadla na kole a červi
21 735 zhlédnutí -
Zní to neuvěřitelně. Od krys se máme ještě co učit
4 475 zhlédnutí -
10 mýtů o psech, které si okamžitě vymažte z hlavy
66 169 zhlédnutí -
Ujfaluši: Drogy a holky? Za nás se to ututlalo
39 205 zhlédnutí -
Po emigraci manžela se Eva Pilarová zhroutila
11 903 zhlédnutí -
Ester Janečková: Církev pohřeb synovce nezvládla
54 105 zhlédnutí -
Česká fotografka svými snímky dobyla svět
8 685 zhlédnutí -
Milan Kňažko: 20 let byl ve mně malý Francouz
5 317 zhlédnutí -
Lupiči přepadli důchodce. Byl to bývalý boxer
743 149 zhlédnutí -
Silnice se otevřela, řidič skútru neměl šanci
6 422 zhlédnutí -
Kolik si vydělávají pornoherci v Česku?
472 678 zhlédnutí -
Australský Čechoslovák vynalezl unikátní motor
64 898 zhlédnutí -
Publicista Motl našel trosečníka z Titaniku
85 901 zhlédnutí -
Dáda Patrasová o Felixovi: Jeho milenku platím já!
63 639 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
4 040 zhlédnutí -
Těhotná hvězda Ulice Tomešová odhalila své soukromí
8 627 zhlédnutí -
Český hokej jede. Jak vlastně vznikl tento sport?
3 554 zhlédnutí -
To bolelo: zbytečná bouračka kvůli civění do mobilu
37 124 zhlédnutí -
Plastika nosu. Výsledek operace je vidět za rok
9 320 zhlédnutí -
Jana Novotná: Příběh zakázané lásky
34 548 zhlédnutí
-
Mouka, vejce, čokoláda. Luxusní dezert za moment
11 297 zhlédnutí -
Luxusní žemlovka z vánočky za pár minut
10 529 zhlédnutí -
Koláč s lososem. Rychlá delikatesa hodna Michelina
6 372 zhlédnutí
-
Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky
10 308 zhlédnutí -
Nečekaná návštěva? Sladké potěšení během okamžiku
8 297 zhlédnutí -
Za pár minut. Lahůdka ze surovin, co má každý doma
12 956 zhlédnutí -
Výtečná chlebová polévka během okamžiku
9 852 zhlédnutí -
Vánoční kachna na sladko
8 153 zhlédnutí