Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
Kuřecí prsa, glazovaná zelenina, mrkvové pyré... Za to byste dostali od dietologa jedničku. A přitom je to skvělé chutné jídlo od šéfkuchaře špičkové restaurace.
Ingredience
Kuře, sůl, pepř, olej, máslo, tymián
pyré:
oranžová mrkev, olivový olej, máslo, cukr, šalotka, smetana
glazovaná zelenina:
oranžová mrkev, fialová mrkev, cukrové lusky, voda, máslo, sůl, cukr, pepř, zelené fava fazole
Postup
Nejdřív připravíme kuřecí prso. Maso osolíme, opepříme. Kuře opečeme v oleji s máslem z obou stran. Pak posypeme tymiánem, dáme do trouby a pečeme 10 minut při 180°C.
Na pyré nakrájíme oranžovou mrkev na kostičky. Opečeme je na oleji s máslem. Lehce pocukrujeme a zkaramelizujeme. Přidáme najemno nakrájenou šalotku a ještě restujeme. Pak přidáme smetanu a na mírném ohni uvaříme do měkka. Pak rozmixujeme na pyré a dochutíme solí.
Na glazovanou zeleninu nakrájíme žlutou mrkev na kolečka silná 1,5 cm a vypíchneme z nich válečky. Odkrojky můžeme použít do pyré. Fialovou mrkev nakrájíme na trojúhelníčky. Mrkev vaříme v osolené vodě 8 minut. Přidáme cukrové lusky a ještě velmi krátce povaříme. Pak vše scedíme a zchladíme ve vodě s ledem. V pánvi svaříme trochu vody s máslem, solí, cukrem a pepřem. Do glazé vložíme osušenou zeleninu a krátce prohřejeme. Můžete přidat i zelené fava fazole.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Zloděj měl nůž, prodavač židli. Kdo vyhrál?
19 759 zhlédnutí -
Obři: 9 nejvyšších lidí světa
10 336 zhlédnutí -
Dívejte se, jak vám vykradou auto na benzínce
22 112 zhlédnutí -
Míra Nosek dostal na motokárách žihadlo
6 337 zhlédnutí -
Módní peklo: pohřešovaný zadek a růžový Michelin
33 196 zhlédnutí -
Jak se kupuje Airbus A320? Stačí mít dvě miliardy
7 053 zhlédnutí -
10 faktů o soužití lidí a zvířat, které vás zaskočí
360 604 zhlédnutí -
Krampol exkluzivně: Vyhazují mě z bytu na ulici!
106 891 zhlédnutí -
Proč Brňané odsuzují bazén na Kraví hoře?
54 918 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Hračky pro radost mohou zabíjet. Jaké jsou vhodné?
2 920 zhlédnutí -
Za nejčistším vzduchem a sněhem na Špičák
280 zhlédnutí -
Dominika Myslivcová žebrá na Karlově mostě
9 971 zhlédnutí -
Hit Karlín vznikl v kocovině, vzpomíná Ivan Hlas
1 777 zhlédnutí -
Oskar z Létajícího Čestmíra se těší na mafiána
14 151 zhlédnutí -
Omládněte o 10 let pomocí vlastní krve
1 623 zhlédnutí -
Jak nezabít šéfa a dostat přidáno
3 792 zhlédnutí -
Tmavé pečivo je zdravější. Je to vůbec pravda?
9 626 zhlédnutí -
Víte, kde se točila pohádka Ať žijí duchové?
22 251 zhlédnutí -
Máte dlouhé vlasy a chcete mikádo? Jde to!
33 572 zhlédnutí -
Cínový důl v Krušných horách: nechráněný unikát
5 121 zhlédnutí -
Filmové chyby: Jak dostat tatínka do polepšovny
524 135 zhlédnutí -
Best of Telebrity: Celulitida v českém modelingu
65 108 zhlédnutí -
Hanka: Zvolila jsem život v Egyptě, musím bojovat
11 814 zhlédnutí -
Upleťte si vlastní pomlázku. Jde to snadno
9 326 zhlédnutí -
Dříve ženám lámali srdce, teď sahají po plastice
5 928 zhlédnutí -
Jak vypadá jeden den otce na mateřské dovolené?
31 942 zhlédnutí -
TOP 6 psů, kteří bez problémů vyjdou s vaší kočkou
14 012 zhlédnutí -
Jarní deprese je tu... Tereza je fklidu!
2 814 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 025 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí