Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
Dýňová polévka podle šéfkuchaře Petra Vláska je sama o sobě fantastická. K absolutní dokonalosti jí však přivedou kachní krokety.
Ingredience
Dýně Hokaido, olivový olej, sůl, česnek, mrkev, rostlinný olej, cibule, kari pasta, kokosové mléko, dýňová semínka, dýňový olej, klíčky
Kachní krokety: kachní stehno, sůl, drcený kmín, smetana, vejce, strouhanka, olej na smažení
Postup
Z dýně vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Kostky dýně dáme do pekáče. Pokapeme olejem, osolíme a přidáme podrcené stroužky česneku. Kachní stehno na krokety osolíme a posypeme kmínem. Přidáme do pekáče k dýni. Pekáč zakryjeme alobalem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 75 minut, až bude dýně i kachna měkká. Mrkev nakrájíme na púlkolečka a orestujeme ji na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a společně restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme kari pastu. Krátce orestujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a provaříme. Přidáme opečenou dýni a vaříme asi 20 – 25 minut. Pak polévku rozmixujeme dohladka. Upečené a vychladlé kachní stehno obereme. Maso rozmixujeme. Přidáme smetanu, špetku soli a rozšlehané vejce a rozmixujeme. Z kachní fáše vytvoříme kuličky a obalíme je ve strouhance. Usmažíme je v oleji dozlatova a necháme okapat na ubrousku. Krokety servírujeme s dýňovou polévkou. Ozdobíme praženými dýňovými semínky, dýňovým olejem a klíčky.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Co si má vzít muž k porodu?
10 446 zhlédnutí -
Jak se kupuje Airbus A320? Stačí mít dvě miliardy
7 053 zhlédnutí -
Muž, který hlídal nejnebezpečnější lidi v Austrálii
135 863 zhlédnutí -
Zkuste s magnety super triky pro kutily
11 409 zhlédnutí -
Vyrobte si stojan na různě velké stromečky
11 777 zhlédnutí -
Svatba Růžičky: Striptérka ho odstřihla od dětí
43 229 zhlédnutí -
Napadení strážníka: nebohý mopslík svištěl vzduchem
5 963 zhlédnutí -
Ať žijí duchové: kde všude filmaři chybovali?
27 124 zhlédnutí -
Novotný: Odvezli mě na záchytku za 3 kuřecí křídla
43 326 zhlédnutí -
Křečové žíly. Nepodceňujte jejich léčbu
7 996 zhlédnutí -
Vyhlazený dekolt. Omlazení jako ze sci-fi
5 498 zhlédnutí -
Český řezník patří mezi nejbohatší lidi Austrálie
61 434 zhlédnutí -
Hapková vtipkuje o nevěrách slavného otce
1 175 zhlédnutí -
Drifty, crashe, sprinty... Všechno co se nevešlo
35 488 zhlédnutí -
Skiareál Kohútka nabízí lyžování pro olympioniky
2 347 zhlédnutí -
Když na fotbal, tak jedině na Tomáše Rosického
802 zhlédnutí -
Tomáš Verner: Nadupaná Octavia RS a lekce bruslení
20 924 zhlédnutí -
Za jeho sledování smrt: co jste o pornu nevěděli
95 048 zhlédnutí -
Beata Rajská boduje v Touaregu o výkonu 260 koní
16 683 zhlédnutí -
Ujfaluši: Drogy a holky? Za nás se to ututlalo
39 205 zhlédnutí -
Tajemná křižovatka na jihu Čech přivolává smrt
111 607 zhlédnutí -
Cimický: Na čem může Kajínek ztroskotat
8 441 zhlédnutí -
Geniální lachtan rozeznal 90 obrazových symbolů
3 333 zhlédnutí -
Muž se vloupal do restaurace. Kvůli klíči na WC!
8 727 zhlédnutí -
Čas připravit adventní věnec je tady
34 511 zhlédnutí -
Petra: Zapomněla jsem, jaké je mít vlasy
4 574 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš hvězdu?
1 224 zhlédnutí -
Tohoto hudebního génia zabily deprese
36 300 zhlédnutí -
Jak na suché a popraskané ruce
18 595 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí