Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
Kapusta ve špenátové palačince zní opravdu netradičně. Avšak společně s na másle pečeným candátem, zjistíte o jak dokonalou kombinaci jde.
Smetanová kapusta v palačince s candátem a omáčkou
Kapustu nakrájíme na menší kostky. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku a přidáme nakrájenou kapustu. Krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, až bude kapusta měkká.
Na palačinkové těsto rozmixujeme ponorným mixérem mléko, vejce, hladkou mouku a špenátové listy. Po odležení z něj usmažíme palačinku.
Na čabajkovou omáčku orestujeme čabajku nakrájenou na nudličky. Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pak zalijeme demi glace, opepříme a necháme na mírném ohni zredukovat.
Kůži na filetu candáta nařízneme. Filet osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme filet kůží dolu a opékáme asi 2 minuty.
Při servírování zabalíme do palačinky smetanovou kapustu. Na talíři k naplněné palačince přidáme orestovaného candáta, orestovaný kadeřávek a rozebranou růžičkovou kapustu. Přelijeme čabajkovou omáčkou. Ozdobíme koprem a výhonky.
Ingredience:
Kapustu, máslo, nakrájenou šalotku, smetanu, sůl, pepř
Na palačinku: mléko, vejce, hladkou mouku, špenátové listy, máslo na smažení
Na čabajkovou omáčku: čabajku, bílé víno, demi glace, pepř
Na dokončení a ozdobu: filet candáta s kůží, sůl, pepř, olivový olej, máslo, kadeřávek a růžičkovou kapustu, kopr a výhonky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Top 6 nejlepších psích parťáků na běhání
13 099 zhlédnutí -
7 šokujících faktů o lidském těle
26 850 zhlédnutí -
Výmarský ohař: pes, který inteligencí předčí pána
21 011 zhlédnutí -
Hvězda pornofilmů se zastřelila
91 256 zhlédnutí -
Nasty a jeho 430 zdivočelých koní
107 310 zhlédnutí -
Jak funguje svlékací lak na nehty
12 401 zhlédnutí -
Vojenská nemocnice v Josefově je místem duchů
90 687 zhlédnutí -
Brichta: Nejsem ožrala, spadl jsem v metru
36 078 zhlédnutí -
Co by bylo, kdyby nebyly dveře
116 642 zhlédnutí -
Nejlepší rozhovor s fotbalistou EVER!
12 543 zhlédnutí -
Které slavné mamince patří tenhle sexy zadeček?
19 284 zhlédnutí -
Spojte fotky s oknem do designové nástěnky
5 843 zhlédnutí -
Jo-jo efekt: když kila hvězd lítají nahoru a dolů
44 555 zhlédnutí -
Stálé hádky s partnerem? Tohle vás zachrání
7 572 zhlédnutí -
Udělal 50 milionů hlaviček, následovala operace
10 380 zhlédnutí -
To je karma: lupič „úřadoval“ přímo před policisty
24 627 zhlédnutí -
Teplota vody 9 stupňů. Co provedla se Solaříkovou?
45 417 zhlédnutí -
Kam v Bolívii? Na hřbitov vlaků a solnou poušť
1 474 zhlédnutí -
Akita Inu: národní poklad, kterému staví pomníky
4 811 zhlédnutí -
Zkuste trik na protažený drdol na jakékoli vlasy
34 188 zhlédnutí -
10 faktů o šíleném sovětském diktátorovi
27 289 zhlédnutí -
Domácí sušenky s Bárou. Tereza je fklidu!
5 870 zhlédnutí -
Moderátorky v Česku? Tereza je fklidu!
9 188 zhlédnutí -
Proměna: už nechtěla být šedá myš. Povedlo se?
44 841 zhlédnutí -
Kamera v záběru a další průšvihy v Šakalích létech
22 514 zhlédnutí -
-
10 nejdivnějších zlozvyků turistů. Děláte to taky?
107 146 zhlédnutí -
Cvičíme s Jiřím Paroubkem: Držte si pupík
58 887 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 025 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí