Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou, která se hodí nejen k marinovanému kachnímu prsu. Tento recept se i u vás stane oblíbeným, nejen svátečním jídlem.
Šalotková marmeláda s marinovanými kachními prsy
Oloupanou šalotku nakrájíme nahrubo. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, pak vsypeme šalotku. Po chvilce přidáme červené víno a balzamiko a necháme vařit, až vše zhoustne na marmeládu.
Očištěné kachní prso opečeme na pánvi ze strany kůže. Po opečení ho v míse zasypeme cukrem smíchaným se solí, natrhaný tymiánem a rozmarýnem a necháme 48 hodin marinovat v chladu.
Na arašídovou drobenku smícháme nasekané oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr. Směs rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut na 180°C.
Namarinované kachní prso nakrájíme na velmi slabé plátky a naskládáme je na talíř. Posypeme drobenkou, obložíme salátovými listy a doplníme šalotkovou marmeládou.
Ingredience:
Na šalotkovou marmeládu: šalotku, cukr krupici, červené víno, balzamikový ocet
Na marinované prso: kachní prso, cukr, sůl, tymián, rozmarýn
Na drobenku: lískové oříšky, arašídové máslo, hladkou mouku a cukr
Na servírování směs salátových listů
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Vyřešte si minulost, nebo se utopíte v úzkosti
21 269 zhlédnutí -
Jak jsme překonali sami sebe
37 212 zhlédnutí -
Skrytá kamera: Kdo ubytuje dívku s kufrem?
12 249 zhlédnutí -
Krutá výzva. Kdo vydrží se švábem v plynové masce?
10 741 zhlédnutí -
Naučte se populární kouřové líčení
19 229 zhlédnutí -
Lincoln: 11 mrtvých po náctiletých milencích
22 699 zhlédnutí -
Farna střihla cover Ellie Goulding přímo v kavárně
96 903 zhlédnutí -
Australský Čechoslovák vynalezl unikátní motor
64 898 zhlédnutí -
Výmarský ohař: pes, který inteligencí předčí pána
21 009 zhlédnutí -
Víme, co slíbili buřtovi, když jel k moři
585 zhlédnutí -
Proměny se nebála, při odhalení neměla slov
86 815 zhlédnutí -
Zimní chumelenice uprostřed léta vás jistě osvěží
9 579 zhlédnutí -
Zapalte Čechy. Zapomenuté nacistické zločiny
20 875 zhlédnutí -
Z Telebrit: Naletěly Bílá a Gregorová slavomanům?
10 543 zhlédnutí -
Válec přejel obří vibrátor. Co zbylo?
4 426 zhlédnutí -
TOP 6 psích hvězd: kvůli slávě končí na ulici
5 466 zhlédnutí -
Milat: sen evropských baťůžkářů se změnil v horor
57 933 zhlédnutí -
Milan Kňažko: 20 let byl ve mně malý Francouz
5 314 zhlédnutí -
Kolik milionů tun jídla lidstvo ročně vyhodí?
2 331 zhlédnutí -
7 nejpodivnějších lékařských diagnóz
12 363 zhlédnutí -
Trendy oblečení na jaro do 1000. Tereza je fklidu!
3 116 zhlédnutí -
Módní peklo: teče to nahoře, teče to dole
75 349 zhlédnutí -
Aby vlasy neklouzaly. Vychytávka se suchým zipem
66 802 zhlédnutí -
Oživte svůj trávník. Teď je správná doba!
24 775 zhlédnutí -
Pouliční závod s Yemim A.D. v Mini Cooperu S
26 586 zhlédnutí -
Pozor, lavina! Sníh smetl odvážlivce ze střechy
10 134 zhlédnutí -
Slavný japanolog odmítl roli ve Formanově filmu
8 235 zhlédnutí -
Ohňostroj smrti: výbuch tržiště s pyrotechnikou
9 615 zhlédnutí -
Zpěvačka Martinová přežila vážnou nehodu i nemoc
6 600 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 180 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí