Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
Chcete potěšit své blízké jejich oblíbeným dezertem a zároveň je překvapit nevšední kulinářskou kreací? Udělejte jim rozebraný závin s konfitem z jablek.
Ingredience
Krupicový cukr, bílé víno, jablka Granny Smith, listové těsto, vejce na potření, moučkový a vanilkový cukr na obalení, plnotučný tvaroh, moučkový cukr, mletá skořice, smetana, restované vlašské ořechy, máta na ozdobu, na karamelovou omáčku: karamel z karamelizovaných jablek, smetana
Postup
Krupicový cukr roztavíme na karamel. Karamel zalijeme bílým vínem a necháme chvilku svařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vložíme do karamelu a při nízké teplotě 5 minut v karamelu dusíme. Pak jablka vyndáme z karamelu a necháme okapat na ubrousku.
Listové těsto rozválíme na tenkou placku. Nakrájíme na proužky asi 0,5 cm široké. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehanými vejcem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 5 minut, dozlatova. Po upečení tyčinky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Rozšleháme tvaroh a moučkovým cukrem, mletou skořicí a smetanou.
Na karamelovou omáčku použijeme karamel z jablek, přidáme smetanu a necháme svařit na hustou omáčku.
Na talíř servírujeme skořicový tvaroh, v karamelu konfitovaná jablka, karamelovou omáčku a tyčinky z listového těsta a podrcené vlašské ořechy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Filmové chyby: Jak utopit Dr. Mráčka aneb...
123 079 zhlédnutí -
Je horší velet vojákům, dětem, nebo Písaříkovi?
3 625 zhlédnutí -
Vladimír Menšík nedodržoval scénář, herci běsnili
29 735 zhlédnutí -
Kamera v záběru a další průšvihy v Šakalích létech
22 514 zhlédnutí -
Jako zázrakem unikl Lustig smrti v Dachau
5 665 zhlédnutí -
Radikální proměna: Cítím se o 10 kilo lehčí
28 373 zhlédnutí -
Jan Rosák: V rodině jsem přijal muslima
21 558 zhlédnutí -
Prodavačka sestřelila nesmělého lupiče kalkulačkou
38 137 zhlédnutí -
Super trik. Z hromady igelitek elegantní podavač
12 192 zhlédnutí -
Jiří Ovčáček I: Poprvé o soukromí a ne o Zemanovi
61 207 zhlédnutí -
Režisér a porotce StarDance přežil svou smrt
9 482 zhlédnutí -
Vypijete pivo hlavou dolů? Beer-pong v Chorvatsku
904 zhlédnutí -
Tohle se nepovedlo: když slavný neznamená vkusný
11 440 zhlédnutí -
I s tělesným handicapem můžete být okouzlující
65 636 zhlédnutí -
Tragédie Husákových žen: obě zemřely předčasně
10 314 zhlédnutí -
Eben nezvládl rozhovor, Uma Thurman ho ztrestala
173 500 zhlédnutí -
Nerozluštěné záhady, které lidem nedají spát
14 278 zhlédnutí -
Křečové žíly. Nepodceňujte jejich léčbu
7 996 zhlédnutí -
Zamrzlé auto? Víme jak na to!
252 128 zhlédnutí -
Z Klínovce na lyže i do Německa skibusem
324 zhlédnutí -
Hurá do školy pro prostitutky nebo zaklínače hadů
6 012 zhlédnutí -
Troška: Proč měla postel v Slunci, senu... brzdu?
26 441 zhlédnutí -
Filmové chyby: Sněženky a machři
98 184 zhlédnutí -
Na vyprahlé louce u Brna vyrostl světový unikát
26 867 zhlédnutí -
Mladí a nebezpeční: místo dětských her vraždili
31 689 zhlédnutí -
Neuvěříte, jaké potraviny se nejvíce falšují
6 960 zhlédnutí -
Bezdomovec i jeho pes těsně unikli smrti pod autem
6 578 zhlédnutí -
TOP 6 plemen, která mají recept na nesmrtelnost
12 150 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 024 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí