Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
Opravdu skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání. Vyzkoušejte pěnu z bílé čokolády s ořechovou oplatkou a rybízovou omáčkou. Čeká vás nepopsatelný chuťový zážitek.
Ořechová oplatka s pěnou z bílé čokolády a rybízovou omáčkou
Na ořechovou oplatku vyšleháme polovinu bílků s moučkovým cukrem a druhou polovinu s krupicovým cukrem. Oba sněhy dáme do mísy, přidáme nasekané vlašské ořechy a promícháme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut. Pak oplatku necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky.
Na čokoládovou pěnu zahřejeme smetanu, a rozpustíme v ní bílou čokoládu. Pak směs dáme do sifonové lahve a necháme vychladit 2 hodiny.
Na rybízovou omáčku dáme do kastrolu ovoce. Přidáme trochu vody a krupicový cukr a necháme 10 minut vařit. Mezi tím dáme marinovat fík do červeného vína.
Na talíř servírujeme rybízovou omáčku, čokoládovou pěnu, kousky oplatky a marinované fíky. Ozdobíme rybízem, mátou, jedlými květy a sekanými ořechy.
Ingredience
na ořechovou oplatku: bílky, moučkový cukr, krupicový cukr, vlašské ořechy
na čokoládovou pěnu: smetanu, bílou čokoládu
na rybízovou omáčku: rybíz, vodu, krupicový cukr
na dokončení: marinované fíky
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Hrad u Poličky je opředen děsivou legendou
41 644 zhlédnutí -
Zadek, který vás nenechá v klidu. Víme, komu patří
115 601 zhlédnutí -
Tvar tančícího domu ovlivnila rozčílená sousedka
26 190 zhlédnutí -
Zloděj přišel o nakradené peníze. Vzal mu je vítr
10 306 zhlédnutí -
Módní peklo: Legíny mezi půlkami a Rusalka
71 083 zhlédnutí -
Domácí práce muže na mateřské
12 251 zhlédnutí -
Ohňostroj smrti: výbuch tržiště s pyrotechnikou
9 615 zhlédnutí -
Připravte si medovou masku na vyhlazení pleti
11 765 zhlédnutí -
Top 7: tato plemena mají nejrozkošnější štěňata
38 292 zhlédnutí -
Kalhotky na každou postavu. Vyberte pro tu vaši
88 898 zhlédnutí -
Nemilosrdná smrt si vzala geniálního kytaristu
15 983 zhlédnutí -
Chyby v Matrixu: kamera v záběru, mizející zbraně
23 212 zhlédnutí -
Johny Machette. Neuvěříte, kolik stojí tento Transporter
21 794 zhlédnutí -
7 šokujících faktů o lidském těle
26 850 zhlédnutí -
Pokus o vybrždění skončil okamžitým trestem
137 211 zhlédnutí -
10 šílených zvyků ve světě. Tohle Čech nepochopí
139 446 zhlédnutí -
Takhle exují pivo české holky
3 957 zhlédnutí -
3 tuny a 400 koní Zdeňka Izera
228 221 zhlédnutí -
Plíšková má legraci z Jágrovy holky. Není jediná
80 994 zhlédnutí -
Zvířata ve vězení? Zatkli kozu i kočku pašeračku
7 581 zhlédnutí -
Svatba jako řemen: režisér Krejčík donášel na kolegy
16 343 zhlédnutí -
Nejoblíbenější dětské hry
22 194 zhlédnutí -
Nejšpinavější běh v ČR a soutěž o nejhezčí zadek
32 499 zhlédnutí -
Není radno pokoušet temné síly na hřbitově
46 086 zhlédnutí -
Příšerné pánské kraťasy do třísel a Columbova žena
142 081 zhlédnutí -
Tragédie ve Studénce: nikdo není stále potrestán
5 296 zhlédnutí -
Kdo je to? Za jak dlouho poznáš známou osobnost?
3 321 zhlédnutí -
Důchodce přebíhal před vlakem, málem přišel o nohu
8 921 zhlédnutí
-
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 181 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 025 zhlédnutí -
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí
-
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 032 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 097 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 478 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí -
Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
11 362 zhlédnutí