• Zpravodajství
  • Živě
  • Slow
  • Pořady
  • Rozstřel
  • iDNES KINO

  • Sdílet video

    Rychle a jednoduše. Špekový knedlík z veky

    Třetí díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. Veka Penam skvěle poslouží jako základ pro špekové knedlíky. S námi to zvládnete raz dva.

    K našim špekovým knedlíkům doporučujeme podávat například houbovou omáčku podle tohoto jednoduchého receptu:

    250g čerstvých hub

    200 ml zeleninového vývaru

    4 lžíce másla

    1 větší cibule

    1 lžíce hladké mouky

    ½ lžičky drceného pepře

    sůl

    1 snítka čerstvého tymiánu

    V hrnci rozpustíme dvě lžíce másla, nakrájíme najemno cibulku a necháme ji zesklovatět.

    Houby dobře očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pak je přidáme k cibulce a zprudka osmahneme. Promícháme, osolíme a posypeme drceným kmínem. Po deseti minutách opékání přivedeme k varu, zalijeme zeleninovým a necháme mírně probublávat. Podle potřeby zahustíme středně tmavou jíškou, kterou si připravíme ze zbylého másla a hladké mouky. Nakonec podle chuti opepříme.

    Hotovou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem. Dozdobíme snítkou čerstvého tymiánu.

    Dobrou chuť přeje

    Penam

    Komentáře

    Další videa