Druhý díl ze seriálu Tvoříme příběh pečiva. Z české klasiky, konzumního chleba, připravíme velmi rychlou a chutnou polévku.
Chlebová polévka s čerstvou majoránkou a chalupářskými bramborami
50g másla
1ks cibule
půlku konzumního chleba
2ks brambora ve slupce
Sůl
Pepř
čerstvou majoránku
Vývar
Na másle orestujeme cibuli, vložíme chléb a zalejeme vývarem, který by každá dobrá kuchařka měla mít v lednici. Brambory nakrájené na malé kostičky vaříme zvlášť. Když se nám chléb s vývarem začne vařit, vezmeme tyčový mixér a vše pořádně rozmixujeme. Potom necháme brambory pozvolna vařit v polévce. Pokud jsou brambory hotové, můžeme podávat a zdobíme čerstvou majoránkou.
Dobrou chuť vám přeje
Penam