Zkuste fantastický recept z řepy a kozího sýra
Šéfkuchař restaurace AvantGarde Petr Vlásek přichází se svým dokonale vyváženým receptem na Marinovanou červenou řepu s kroketami z kozího sýra.
Ingredience
červená řepa
voda
červený vinný ocet
cukr
nové koření
hřebíček
olivový olej
majonéza
salátové listy
Krokety: kozí sýr
pepř
sůl
hladká mouka
vejce
panko strouhanka
olej na smažení
Na nálev svaříme vodu s červeným vinným octem, cukrem, novým kořením, celou skořicí a hřebíčkem.
Řepu očistíme, nakrájíme na plátky a vykrájíme z nich kolečka. Zbylé ořezy řepy nakrájíme kousky, ze kterých budeme připravovat pyré.
Vroucí nálev scedíme a rozdělíme do dvou kastrůlků. V jednom povaříme vykrájená kolečka řepy. V druhém uvaříme doměkka kousky na pyré.
Mezi tím připravíme krokety z kozího sýra. Kozí sýr nakrájíme na kousky a v misce rozmačkáme. Dochutíme ho pepřem a solí. Rozmícháme a vytvarujeme kuličky. Obalíme je v mouce, vejci a panko strouhance a usmažíme v oleji.
Uvařené kousky řepy scedíme z nálevu a rozmixujeme na pyré.
Nálev z řepy zredukujeme. Část vyšleháme s olejem na dresink. V dresinku 20 minut marinujeme uvařená kolečka.
Majonézu smícháme se zbytkem zredukovaného nálevu.
Pak servírujeme krokety z kozího sýra s červenou řepou, pyré, majonézou a salátovými listy.
Sezónní kuchařka s AvantGardeRežie: Matěj Liška Kamera: Daniel Včeliš, David Škoda Střih: Miloslav Liška © 2016 MAFRA, a.s. |
Komentáře
Další videa
-
-
Turisté zachránili unikátní rozhlednu u Náchoda
6 609 zhlédnutí -
Udělejte si plné sexy rty
23 254 zhlédnutí -
A bude hůř! Řídí nás lidé z budoucnosti
13 372 zhlédnutí -
Faltýnová: Leoš si na milionáře jen hraje
57 345 zhlédnutí -
Je libo dupačky za 40 tisíc? Žádný problém
49 957 zhlédnutí -
Legendární dárky, které se kupovaly za socialismu
27 930 zhlédnutí -
Roky o sebe nepečovala. Po proměně se nepoznala
86 855 zhlédnutí -
Farna zpívá ve vaně plné ledu hit od Adele
149 920 zhlédnutí -
5 nejbizarnějších faktů o světových prezidentech
6 973 zhlédnutí -
Lupič na ženu vytáhl nůž, ona ho božsky zahnala
191 661 zhlédnutí -
Dvoumetrový Jaro Slávik. Má to na motokárách vliv?
13 657 zhlédnutí -
O čem byly a nebyly udobřovací Vary
10 546 zhlédnutí -
Válka s chlupy: jak na srst vašeho mazlíčka?
2 789 zhlédnutí -
Experiment: zastane se každý šikanované dívky?
6 771 zhlédnutí -
Helena Vondráčková: vítejte v její sprše a posteli
147 732 zhlédnutí -
Nejšpinavější běh v ČR a soutěž o nejhezčí zadek
32 499 zhlédnutí -
Malý vandal močil ve výtahu, trest přišel hned
223 064 zhlédnutí -
Takhle vypadá legendární klub Pacha na Ibize
727 zhlédnutí -
Nejvyšší vodopád v Evropě a snowpark Kitzsteinhorn
3 387 zhlédnutí -
Záhady kolem Třískovy smrti: nehoda, nebo zločin?
52 643 zhlédnutí -
Jak vzniká dokonalá zbraň? S italskou precizností
11 433 zhlédnutí -
Přiopilé ragbistky řádí na podpatcích
9 564 zhlédnutí -
Nemilosrdná smrt si vzala geniálního kytaristu
15 983 zhlédnutí -
Trik na zabalení na jednu noc. To musíte vidět
59 662 zhlédnutí -
První zážitky s kokou i bolívijskou odtahovkou
1 981 zhlédnutí -
Pyrenejský horský pes ochrání váš majetek i rodinu
14 034 zhlédnutí -
Úžasné záběry z pérovny. Jak se vyrábějí pružiny?
13 516 zhlédnutí -
Falešní doktoři: řezali zaživa a píchali cement
26 228 zhlédnutí -
Brutální proměna jí vyrazila dech. Jak se vám líbí?
136 776 zhlédnutí
-
Skvostný dezert, kterým vyšperkujete každé setkání
10 523 zhlédnutí -
Delikatesa: Karamelizovaná hruška s foie gras
13 180 zhlédnutí -
Celerové pyré s hovězím jazykem vás dostane
11 023 zhlédnutí
-
Kapusta jako delikatesa v netradičním pojetí
10 578 zhlédnutí -
Marmeláda ze šalotky je opravdovou lahůdkou
11 031 zhlédnutí -
Vánoční tip na rybu. Losos jak ho ještě neznáte
11 399 zhlédnutí -
Ohromte rodinu a přátele rozebraným štrúdlem
11 096 zhlédnutí -
Kachní krokety v dýňové polévce? To musíte zkusit
11 477 zhlédnutí -
Dokonale vyvážené jídlo. Zvládnete ho uvařit sami
10 996 zhlédnutí